Nedjelja,
17. siječanj 2021.
Zagreb

ZINKA JURIĆ

Zaposlena u Vodovodu, a radi kao glasnogovornica Bandićeve stranke

Zanimljivo je da je dotična svjesna što čini, pa priopćenja koja šalje medijima u ime BM 365 nikada ne potpisuje imenom i prezimenom, za razliku od vremena dok još nije bila zaposlena u Zagrebačkom holdingu

Piše: Tomislav Leskovar
Foto: Facebook/Zinka Jurić

Prije desetak godina u javnost je izbio skandal povratnika iz Australije Rade Buljubašića koji je bio zaposlen u HEP-u, a radio u HDZ-u. Cijeli slučaj je izazvao sveopće zgražanje, a sve je završilo otkazom u toj državnoj tvrtki i sudskim epilogom.

Isti slučaj danas imamo u Zagrebačkom holdingu, točnije Vodoopskrbi i odvodnji gdje je na mjestu povjerenice za informiranje (glasnogovornice) nakon parlamentarnih izbora 2016. zaposlena Zinka Jurić. To ne bi bilo ništa sporno da se ne radi o osobi koja je glasnogovornica Bandićeve stranke i većinu radnog vremena troši na tu dužnost.

Zanimljivo je da je dotična svjesna što čini, pa priopćenja koja šalje medijima u ime BM 365 nikada ne potpisuje imenom i prezimenom, za razliku od vremena dok još nije bila zaposlena u Zagrebačkom holdingu. Ovaj slučaj je primjer kako Bandić rasipa gradski novac jer na mjestu glasnogovornice te podružnice još od 2009. godine radi bivša novinarka HRT-a Ana Glavan, a Jurić je tamo zaposlena kako BM 365 ne bih morala plaćati osobu zaduženu za odnose s javnošću stranačkim, nego to radi gradskim novcem. Dotična novinarka je bila poznato lice kutinske Mreža TV, a Bandiću ju je preporučio njegov politički intimus Jadranko Baturić.