Četvrtak,
28. svibanj 2020.
Hrvatska

RADNI SASTANAK

Zajednica žena HDZ-a podržala Istanbulsku konvenciju

Članice su raspravile predloženi dokument i podržale ga jer je on u skladu sa svim programskim orijentacijama HDZ-a i Zajednice žena

Piše: T.L.
Foto: FAH

U srijedu je održano Predsjedništvo zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski', a zaključak stranačkog tijela je da se podržava ratifikacija Istanbulske konvencije. To je sjednice priopćila predsjednica tog tijela Nada Murganić.

- Tema Predsjedništva zajednice žena HDZ-a bila je Istanbulska konvencija i njezino potvrđivanje. Članice su raspravile predloženi dokument i podržale ga jer je on u skladu sa svim programskim orijentacijama HDZ-a i Zajednice žena. Složile su se da je to jedan zakonodavni okvir u kojem se jača zaštita žena od nasilja u obitelji i vrlo vrijedan dokument - rekla je Nada Murganić.

- Nije samo naša država ta koja ima problem s nasiljem. To imaju i druge države i zato su i nastali takvi dokumenti. Smatramo da je Konvencija značajan dokument jer daje čvršći zakonodavni okvir- kazala je Murganić i dodala da je upravo HDZ, kada je bio na vlasti, donosio dokumente u kojem se izrazilo opredjeljenje protiv nasilja i diskriminacije.

- Potrebno je jače se odrediti kažnjavanju nasilnika kroz zakone. Smatramo da je ovaj dokument vrijednost više i upravo ga mi kao žene trebamo bez rezerve podržati - rekla je ministrica dodavši da se Istanbulska konvencija sutra još neće naći na dnevnom redu Vlade.