Subota,
23. siječanj 2021.
Nogomet

NOGOMETNI VIRTUOZI

Veliki uspon malog Griezmanna

Antonie Griezmann, igrač španjolskog nogometnog kluba Atletico Madrid zadnjih dana sve više zauzima naslovnice sportskih portala i novina, razlog tome su njegove izvanredne nogometne sposobnosti.

Piše: Matea Mage
Foto: ibtimes.co.uk

Put do zvijezda 27 - godišnjeg Griezmanna započeo je u Maconu u Francuskoj gdje je rođen i kao dječak je počeo igrati za nogometni klub svoga grada. Kada je 2005. igrao probnu utakmicu za Montpellier impresionirao je skaute španjolskog kluba Real Sociedad. Nedugo nakon te utakmice preselio se u Španjolsku u grad San Sebastian i počeo je igrati za Real Sociedad gdje je ostao do 2014. Griezmann je svojom kvalitetnom igrom privukao velike klubove poput Manchester Uniteda i Arsenala. No, Grizi kako ga od milja zovu njegovi navijači se odlučio za španjolski klub Atletico Madrid i 29. srpnja 2014. potpisao je sa njima ugovor za 30 milijuna eura. Time je u svoj život uveo za njega izuzetno važnu nogometnu ličnost, trenera Atletica Madrida, Pabla Diega Simeona. Od 2014. Griezmann igra i za francusku reprezentaciju u seniorskoj kategoriji sa kojom je odigrao 49 utakmica i dao 19 golova.

Više puta je proglašen igračem mjeseca u španjolskoj prvoj ligi kao i što je slučaj sa veljačom ove godine. Proglašen je i najboljim igračem španjolske lige 2016. Stajao je uz rame Lionela Messija i Christiana Ronalda prilikom dodjele nagrade. No, pravi razlog zašto se sada toliko priča o njemu su nedavna šuškanja u nogometnom svijetu da bi mogao preći u trenutačno najbolji nogometni klub španjolske lige Barcelonu. Zbog toga je jako naljutio navijače Atletico Madrida koji su ga na više utakmica početkom ove godine zbog toga izviždali. Poštovanje svojih navijača vratio je maestralnom igrom začinjenom sa puno golova krajem veljače ove godine. U utakmici Atletico - Leganes dao je četiri gola, a u utakmici sa Sevillom dao je tri gola što ga je i dovelo do naslova najboljeg igrača španjolske lige za mjesec veljaču. Za takav njegov uspjeh zaslužan je i kolega Diego Costa koji sa njim tvori pravi nogometni tandem. Nije ni čudo da su ih španjolski mediji prozvali AG/DC i uz video isječke njihove igre montirali pjesmu „Thunderstruck“ popularne američke grupe. Njegov trener Pablo Simeone ne može biti ponosniji. Nakon ovakvih postignuća u Atletico Madridu prava šteta bi bila za taj klub da Griezmann sada ode u Barcelonu.

Koliko on voli Atletico Madrid potvrđuje i jedna od njegovih izjava za medije: „Za mene je važno nastaviti sa mojim kolegama, također i sa Cholom Simeoneom, zato što mi pomaže svaki dan i uči me nove stvari, iako moj ostanak u ovom klubu neće ovisiti o tome što se događa od jednog dana do sljedećeg.“