Subota,
23. siječanj 2021.
Aplikacije

POVRATAK TAMAGOTCHIJA

Dašak djetinjstva iz prošlosti

Djeca 90-ih godina prošlog stoljeća, doživljavaju nakon povratka Nokie 3310 još jedan Déjà vu svog djetinjstva u obliku virtualne životinjice Tamagotchi.

Piše: Matea Mage
Foto: wired.co.uk

Djeca 90-ih godina prošlog stoljeća krv su popila svojim roditeljima sa virtualnom igračkom zvanom Tamagotchi. Svi su tih godina posjedovali Tamagotchija koji je bio zahtjevan kao kakva mala beba. Trebalo ga je hraniti, maziti, igrati se sa njime, stavljati ga spavati. O svojim potrebama informirao je vlasnika zvukovima. Tamagotchi nije znao koliko je sati u stvarnom svijetu i često se čuo njegov jecaj za hranom i u  ranojutarnje sate. Par godina je bio stvarno veliki hit i kupovao se kao lud. Međutim, djeca su vrlo brzo našla zamjenu za njega kao što su Nintendo ili PlayStation.

Sada, 20 godina nakon japanska firma Bandai je odlučila vratiti Tamagotchija u život i to u šest različitih vrsta. Trenutno se može samo kupiti u Japanu ili putem interneta, ali sigurno je da će se vrlo brzo proširiti u dućanima diljem svijeta. Firma Bandai je i prije prodavala ekstenzije Tamagotchija, ali ovo je prvi put da je redizajnirana originalna verzija virtualnog kućnog ljubimca. Tu je originalni jajasti oblik i analogni ekran. Sve predispozicije originalnoga Tamagotchija su vraćene u život i poslužit će zabavi neke nove djece.

Većina današnjih mladih roditelja su se i sami igrali sa ovom igračkom i sada će saznati kako je bilo njihovim roditeljima kada su se večere ili obiteljska druženja prekidala zato što neki tamo Tamagotchi plače da ga se nahrani.