Subota,
23. siječanj 2021.
Mobiteli

USKORO U HRVATSKIM DUĆANIMA

Tajne novog Samsung Galaxy S8 mobitela

Prema šuškanjima stranih medija, Samsung će nas novom mobilnom poslasticom počastiti 29. ožujka što znači da bi već krajem travnja mogao biti u hrvatskim dućanima

Piše: Matea Mage
Foto: planeta red

Nakon što su korisnici Samsunga, zadovoljni sa Galaxy S7 izdanjem, mislili da bolje ne može, Samsung se odlučio dokazati da može. Puno informacija koje kruže internetom vezano za novi pametni telefon su još uvijek samo nagađanja ili nečije želje kakav bi on trebao biti. Nakon pregleda većine stranica da se doći ipak do nekog zaključka kako bi to novo tehnološko „čudo“ moglo izgledati.

Kamera

Kamera bi mogla posjedovati dvije leće kao što ima jako hvaljeni mobitel Honor 8 iz obitelji Huawei. Sa većinom karakteristika mobilne kamere ostaju dosljedni prethodniku Galaxy S7 mobitelu jer je visokokvalitetna i korisnici su i više nego zadovoljni. Frontalna kamera bi mogla imati malo poboljšanje sa 5MP na 8MP. Također bi mogla dobiti autofocus koji stražnja kamera već ima. U šali se može reći da je to za bolje selfie.

Ekran

Ekran će sigurno doživjeti određena poboljšanja. Jedan od najvećih noviteta za Samsunga je da će se maknuti fizički „home button“ već će biti u sklopu touch ekrana. Ekran će biti velik i tanak, to su uspjeli već sa Samsung S7. Prema nagađanjima biti će dva mobitela u prodaji, odnosno dva ekrana.  Prvi će imati ekran od 5.8. inča, a drugi od 6.2 inča. Ekran će navodno biti u HD rezoluciji. Obožavatelji jedva čekaju gledati filmove na takvom mobitelu. Neki pak tvrde da će imati 4K ekran što znači prikaz 4000 piksela po horizontali ekrana. Ekran će biti iznimno gladak. Puno se piše o tome kako će ekran biti još više zavijen . Čini se da je Samsung najviše vremena proveo radeći na tome.

Ostale moguće karakteristike

Ako će kako se priča imati stražnji skener otiska prsta to će biti prvi android sa posjedovanjem istog. Zbog novog ekrana pristajat će dobro u ruci korisnika. Šuška se o tome da će biti otporan i na vodu i na prašinu. Moguće je da će imati novi punjač, neki čak kažu i bežični. Šuška se i o novom procesoru. Memorija RAM bi mogla skočiti sa 4GB na 6GB što neki kompjuteri još uvijek sanjaju. Memorija pohrane datoteka bi također mogla porasti na 128 GB. Veliki šok koji je Apple priredio svojim korisnicima micanjem headphone jack utora bi mogao zateći i korisnike Samsung pametnih telefona. No, ako do toga i dođe navodno će barem zvuk ovog novog mobitela biti bolji jer se za njega vezuje pojam dual stereo speakers.

O ovoj tehnologijskoj prinovi puno se toga još uvijek ne zna. Na službenoj internetskoj stranici od Samsunga može se pogledati kratki video koji najavljuje dolazak novog Galaxy S8 telefona, ali on ne otkriva nikakve detalje. Bez obzira što je sve navedeno u ovom članku samo špekulacija i nagađanje, sigurno je da će ovaj mobitel dobiti svoju očekivanu publiku. Iako je Samsung imao veliki problem zvan eksplodiranje telefona Galaxy Note 7, većina redovitih korisnika su rekli da će nastaviti kupovati Samsung pametne telefone zbog kvalitete i karakteristika. Više o svemu ovome znati će se 29. Ožujka kada se predviđa lansiranje ovoga uređaja na tržište.