Srijeda,
15. srpanj 2020.
Poduzetništvo

PORUKA PODUZETNICE

Sanela Dropulić: Male poduzetnike kažnjava se zbog sitnica, a velikima inspekcije uopće ne dolaze

Javnost nisu mjerodavni upoznavali s ovim nemilim pojavama, inspekcije su površno ili gotovo nikako radile svoj posao, a velikim tržišnim igračima se progledavalo kroz prste, dok su nas trovali i truju, te na kraju i tragično uzeli život jednog djeteta, koje to sutra može biti i naše, ako se ovako nastavi

Piše: M.Č.
Foto: Facebook

Od svog osnutka, Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr (01. 01. 2016) upozorava na iznimnu inspekcijsku represiju i stalni „harač“ kojega mjerodavni strogo i bez volje za suradnjom provode nad malim i srednjim hrvatskim poduzetnicima.

Drakonske kazne, umjesto konstruktivne suradnje bilježimo u gotovo svim dijelovima Hrvatske kada su u pitanju odnosi poduzetnika s mjerodavnim inspekcijama. I najmanji, najčešće nenamjerni prekršaj poput neprimjerenog izgleda pečata, sjedenja na propuhu ili neoznačenog izlaza za slučaj nužde u radnom prostoru, kažnjavani su s tisućama i tisućama kuna prema fizičkoj i pravnoj osobi u poduzetništvu.

S druge strane ovih smo dana svjedoci velikih laži, prevara kupaca i gotovo blagonaklonosti inspekcija prema „velikim igračima“ koji su na zatrpali s pokvarenim mesom, salmonelom, lošim namirnicama, što je u konačnici za petogodišnje dijete iz Bregane završilo i tragično.

Javnost nisu mjerodavni upoznavali s ovim nemilim pojavama, inspekcije su površno ili gotovo nikako radile svoj posao, a velikim tržišnim igračima se progledavalo kroz prste, dok su nas trovali i truju, te na kraju i tragično uzeli život jednog djeteta, koje to sutra može biti i naše, ako se ovako nastavi.

Stoga u ime članica i članova Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, ali i svih poduzetnika koji godinama trpe inspekcijski teror i zbog najmanje sitnice, bez volje surađivati, skrećemo pozornost da PRAVILA MORAJU BITI JEDNAKA ZA SVE.

Jer ako mali i srednji poduzetnici dobivaju iznimno visoke kazne primjerice za nepravilno napisani datum na ispostavljenom računu – onda očekujemo da se bez milosti kazne i svi oni koji nas truju, varaju, lažu te izravno ugrožavaju naše zdravlje i živote u najnovijoj aferi sa salmonelom.