Subota,
23. siječanj 2021.
Gastronomija

NATJECANJE ZA NAJLJEPŠU TORTU

Buddy Valastro stigao u Hrvatsku

Popularni „Cake Boss“ 17. listopada 2016. izabrao je najbolju tortu sa hrvatskim motivima u City Center West u slastičarskom objektu „Slatka kuća“

Piše: Matea Mage
Foto: Facebook

Buddy Valastro je Amerikanac talijanskog porijekla koji je zadobio svjetsku slavu sa svojom emisijom „Cake Boss“ na američkoj reality televiziji TLC. On u svojim emisijama spašava vlasnike slastičarnica od propasti, uči kako se prave i ukrašavaju dobre torte, pokazuje kako on i njegova obitelj vode svoju slastičarnicu „Carlo's Bakery“. Svojom karizmatičnom i simpatičnom pojavom te čvrstim i odvažnim stavom kada je u pitanju pripremanje slastica zadobio je puno obožavatelja diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Među tortama deset timova se moglo vidjeti svakakve hrvatske motive: konavoska nošnja, licitarski motivi, 2 Cellos, grad Zagreb, Plitvička jezera... U top tri tima natjecale su se: Jasmina Rosandić i Snježana Porić, Lorita Grgičević Klarić i Andrea Sokač, Jasmina Melić i Mirjana Lelić. Valastro je uz pomoć publike odlučio da je najljepša torta sa hrvatskim motivima od Andree Sokač i Lolite Grgičević Klarić. One su napravile tortu „Grug Ninski“ čiji je motiv skulptura istoimenog biskupa.

Valastro je izjavio da je oduševljen sa Hrvatskom te da ju je i privatno želio posjetiti. Svidjeli su mu se motivi Hrvatske koji su upotrebljeni za ukrašavanje torti natjecateljica. Velik broj ljudi je posjetio događaj i poslušao savjete „šefa slastičarnica“ o tome kako napraviti što bolju tortu.

O prijavi za ovo natjecanje priča se već neko vrijeme u hrvatskim medijima i na društvenim mrežama. Izabrano je deset timova za natjecanje te je 13. listopada 2016. stručni tim TLC televizije odlučio koja tri tima će se natjecati za pobjedu pred Valastrom.