Subota,
23. siječanj 2021.
Aplikacije

MOBILNE APLIKACIJE

Snapchat je mrtav, Instagram stories ga je ubio

Instagram stories se počeo koristiti 2. kolovoza 2016. kao dodatak poznate mobilne aplikacije za dijeljenje slika, za društvenu mrežu Instagram.

Piše: Matea Mage
Foto: techcrunch.com

Najnoviji dodatak poznate društvene mreže Instagram, Instagram stories je donio pravu zavrzlamu među korisnicima i obožavateljima ove društvene mreže. Ovaj dodatak je inspiriran aplikacijom Snapchat koja se koristi za slanje foto poruka koje korisnici ne žele da netko spremi na svoj mobitel i koje nestaju u roku jedne do deset sekundi. Snapchat je zadobio oko 100 milijuna korisnika, ali sada dolazi u opasnost njegovo korištenje, ali i samo postojanje. Razlog tome je taj da je Instagram svojim dodatkom omogućio korisnicima i Instagram i Snapchat u jednoj aplikaciji koja u biti koristi manje memorije mobilnog uređaja.

Korištenje ove aplikacije je poprilično jednostavno pogotovo ako se korisnik već koristio Snapchatom. Kada se fotografije slikaju mobilnim aparatom mogu se ukrašavati na razne načine kao što su crtanjem po njima i dododavanje filtera. Moguće je naravno postaviti i video snimke.

Prema svim kritikama korisnika na internetu ovo bi vrlo lako mogao biti kraj za Snapchat jer su svi izuzetno zadovoljni funkcionalnošću, brzinom i mogućnostima aplikacije Instagram Stories.