Subota,
23. siječanj 2021.
Mobiteli

SVIJET MOBILNIH IGRICA

Nakon Pokemona stiže Harry Potter Go

Američka tvrtka Niantic nakon velikog uspjeha sa igrom „Pokemon Go“ najavila je novu igru za sve obožavatelja čarobnjaka Harry Potttera, „Harry Potter Go“.

Piše: Matea Mage
Foto: gosucker.com

Igrica za smartphone „Pokemon Go“ izazvala je veliku pomamu u cijelom svijetu. Igraju je i stari i mladi. Riječ je o igrici koju se igra na način da u stvarnom vremenu na stvarnoj lokaciji pored koje se igrač nalazi, treba uhvatiti i virtualnog lika iz populranog crtića Pokemon. On se pojavi na ekranu smartphona i jednim klikom ga se ulovi i ostvaruju se bodovi potrebni za napredak u igrici. Igrica je omogućila razne događaje kao što su: zaposlenje nekih ljudi, padove i lomove igrača prilikom lovljenja pokemona, otkrivanje nekih obiteljskih tajni, zločine...

Fanovi Harry Pottera su  oni koji su dobili ideju za igru „Harry Potter Go“. Njihovu želju je odlučila ostvariti tvrtka Niantic.Nema boljeg vremena za najavu ove igre od trenutačnog perioda. Naime, 31. srpnja je datum rođendana čarobnjaka Potttera i njegove kreatorice, spisateljice J.K.Rowling. Povodom ovih rođendana počela je prodaja najnovije knjige o čarobnjaku „Harry Potter i ukleto dijete“ (Harry Potter and the Cursed Child). U sve to veselje za fanove Harry Pottera došla je i vijest o novoj igrici.

Kako stvari stoje igrica će krenuti u upotrebu početkom 2017. Marcus Figureoa iz Niantica izjavio je za internet portal IGN: „Želimo napraviti nešto sa školom vještičarenja i čarobnjaštva, slično kao 'pokestops' u Pokemon Go aplikaciji. Bit će mnogo interaktivnih događaja, ali ne mogu ništa obećati. To je sve što mogu reći.“

Obožavateljima Hogwartsa ostaje samo čekati na realizaciju aplikacije koja će im omogućiti da se osjećaju kao čarobnjaci. Dok oni čekaju nema sumnje da će netko drugi, bilo obožavatelj ili stvoritelji, poželjeti Go verziju svojeg voljenog crtića, knjige, filma. Pa neka se nitko ne začudi ako uskoro izađe aplikacija „Minions Go“ ili „Angry Birds Go“.