Srijeda,
27. svibanj 2020.
Poduzetništvo

VELIKI SKUP

Održan prvi Kongres samozaposlenih poduzetnica

Cilj Kongresa samozaposlenih poduzetnica Hrvatske je poticanje razmjene znanja, tehnologija i inovacija, ali i ohrabljenja žene na veći poduzetnički angažman

Piše: I.Š.
Foto: Facebook

Posljedice recesije unazad nekoliko godina ostavile su jedan pozitivan trag. Žene, koje se najlakše ostajale bez posla, započele su otvarati vlastite tvrtke. Kako bi se što bolje povezale poduzetnice iz cijele Hrvatske okupile se se na zajedničkom Kongresu samozaposlenih poduzetnica Hrvatske, u organizaciji Virtulanog ženskog poduzetničkog centara, s ciljem razvoja domaćeg gospodarstva, piše Zagrebancija.

Današnji kongres u Zagrebu okupio je poduzetnice od Iloka do Konavala, ali i cijele regije. Cilj je povezati poduzetnice te da Zagreb kroz nekoliko godina postane domaćin prvog kongresa poduzetnica Europske unije upravo na Međunarodni dan žena - rekla je organizatorica Sanela Dropulić.

Povezivanje žena doprinosi otpornosti našeg gospodarstva na promjene. Ne možemo osjetiti napredak bez angažmana svih resorsa, a samozapošljavanje žena jedan je od prioriteta. Vjerujem da je ovaj Kongres inicijativa gdje će žene više sudjelovati ne samo u okviru rada nego i menadžmentu i upravljanju poduzećima - istaknuo je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

Prvi Kongres samozaposlenih poduzetnica Hrvatske, prvi je korak poticanja razmjene znanja, tehnologija i inovacija, ali i ohrabljenja žene na veći poduzetnički angažman.