Subota,
11. srpanj 2020.
Poduzetništvo

ŽENE U PODUZETNIŠTVU

Prvi kongres samozaposlenih poduzetnica Hrvatske

Poduzetnice, kao i sve žene koje to tek namjeravaju postati, ove će godine imati priliku Međunarodni dan žena obilježiti na prvom Kongresu samozaposlenih poduzetnica Hrvatske koji će se održati u Zagrebu

Piše: inmediaspolitika.hr
Foto: zapresic-info.hr

Cilj prvog takvog kongresa je potaknuti žene u poduzetništvu, njihovo međusobno povezivanje, razmjena iskustava i savjeta te upoznavanje s tržišnim trendovima koji mogu unaprijediti žensko poduzetništvo, posebice kroz samozapošljavanje.

Organizatoru Kongresa, Virtualnom ženskom poduzetničkom centru potporu je izrazila i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

„Pohvaljujemo inicijativu održavanja Kongresa kojemu je cilj skrenuti pozornost na gospodarsku snagu žena poduzetnica, posebice onih koje pripadaju u jednu od najranjivijih kategorija na tržištu rada. Nadalje, poticanje žena da se uključe u biznis nema samo društvenu korist baziranu na ravnopravnosti spolova, već i značajnu ekonomsku korist“, piše u poruci koja je pristigla s Pantovčaka u Virtualni ženski poduzetnički centar.

Prvi Kongres, kao i svi nadolazeći, biti će mjesto okupljanja samozaposlenih  poduzetnica, ali i poduzetnika, inovatora, projektnih managera, politike, lobista, kao i hrvatske dijaspore i svih onih koji zajedničkim radom mogu dovesti do razvoja i napretka ekonomskog i gospodarskog stanja zemlje.

Kongres samozaposlenih poduzetnica Hrvatske održat će se 8. ožujka 2016. godine u Almeria centru, Ulica grada Vukovara 284. Prijave se mogu izvršiti na e-mail adresu: [email protected]